Cehennem paranoyak: “Canlı fotoğraflar” ve “Merhaba, Siri!” Kullanıcıların mahremiyetini tehdit etti

<

Apple, gizli kullanıcı verilerinin güvenliği konusundaki konumu ile tanınır - şirket bilgi toplamaz ve üçüncü şahıslara devretmez. Bununla birlikte, geçen hafta açıklanan “Canlı fotoğraflar” özellikleri ve sürekli “Merhaba, Siri!” Diye çalışıyorlar. Soruları arttırın, çünkü çalışmaları için iPhone'un sizi sürekli “dinlemesi” gerekir. Her şey nasıl çalışır ve gerçekten korkutucu ise, TechCrunch gazetecileri anladı.

"Canlı fotoğraflar"

Muhtemelen bildiğiniz gibi, “Canlı Fotoğraflar”, iPhone 6s ve 6s Plus'ta, ekrana tıklayana kadar normal fotoğraflara benzeyen yeni bir fotoğraf formatıdır. Bundan sonra, enstantane "canlanır", enstantane düğmesine basmadan 1, 5 saniye önce ve 1, 5 saniye sonra kaydedilmiş, sesli küçük bir videoya dönüşür.

Çekim başlamadan önceki yarı tampon belleğin dolmasını sağlamak için, iPhone'un sesleri mikrofonlardan sürekli izlemesi gerekir. Ancak endişelenmeyin, 24 saat telefon dinleme, “Canlı fotoğraflar” yalnızca Kamera uygulaması çalışıyorsa işe yaramaz. İPhone cebinizde olduğunda, hiçbir şeyi "dinlemez". Aynı zamanda, Apple alınan bilgilerin birikmediğini ve kaydedilmediğini vurguluyor - yalnızca 3 saniye kaydedilecek ve yalnızca bir resim çektikten sonra kaydedilecektir. Noktası.

Aslında, “Canlı fotoğraflar” iki dosyadır: 12 megapiksel fotoğraf ve MOV formatında video, ancak iOS'de galeride normal çekimler olarak görünür ve görünürler. Bu, onları statik bir resim olarak kaydedebileceğiniz veya birisiyle paylaşabileceğiniz anlamına gelir. Ancak, onları “Canlı fotoğraflar” biçiminde görüntülemek için, elbette, iOS 9'a sahip bir cihaza ihtiyacınız vardır. Böyle bir anlık görüntünün boyutu yaklaşık iki normal 12 megapiksel fotoğrafın boyutuna eşittir.

Canlı Fotoğraflar'ın gizliliğini ve güvenliğini, ayrıca normal fotoğraf ve videoları da izliyoruz. Siz onları iCloud'a yükleyene veya bir başkasına gönderinceye kadar cihazınızda kalırlar.

elma

Varsayılan olarak, Canlı Fotoğraf özelliği etkindir, ancak kolayca kapatabilirsiniz.

"Merhaba, Siri!"

“Merhaba, Siri!” Kullanımı Daha da fazla endişe uyandırır. İOS 9'da, iPhone'u şarj etmeye bağlamadan Siri'yi dolu duruma getirme özelliği, cihaz ilk kez kurulduğunda etkinleştirilebilir ve çoğu kullanıcının bunu yapması mantıklıdır.

İşin aslı, iPhone'un sanal asistanı iPhone sesiyle etkinleştirmeniz için sürekli sizi duyması gerektiğidir. Ancak, Apple bize güvence verir ve mahremiyet sağlar.

Hiçbir koşulda cihaz, [Siri] işlevini etkinleştirene kadar kullanıcının söylediklerini kaydetmez veya göndermez.

elma

Bu şekilde çalışır: mikrofondan gelen ses sürekli olarak “Merhaba, Siri!” Telaffuzunuzla (ilk kurulum sırasında kaydedilmiş) karşılaştırılır ve yalnızca standart telaffuzla eşleşirse (ifade, iPhone görüşünde ses çıkarması gerekir), Siri ve İstek, Apple sunucularına gönderilir. Bu noktaya kadar, mikrofondan gelen ses cihazda kalır ve arabellek sürekli olarak birkaç saniye içinde yeniden yazılır, bu nedenle bu verilerin kurtarılması mümkün olmaz.

Siri Apple'ı geliştirmek için gönderdiğiniz veriler, Apple Kimliğinizle veya kişisel bilgilerinizle ilişkili olmayan rastgele bir tanımlayıcıyla ilişkilendirilir. Burada her şey şeffaf ve yasal.

Kullanıcı Siri'yi devre dışı bırakmaya karar verirse, Apple, Siri Kimliği ile ilişkili tüm verileri siler ve öğrenme süreci baştan başlar.

elma

Apple, Google’ın ve diğer şirketlerin yaptığı gibi, bilgilerin tamamen adsız olduğunu ve kullanıcılara zarar vermeyeceğini savunarak verileri kullanabilir. Fakat Apple çıtayı yüksek tuttu ve gördüğümüz gibi, tutmaya çalışıyor. Bu nedenle, “Live Photos”, “Hello, Siri!” Kullanırken kişisel verilerin güvenliği konusunda endişelenemezsiniz. Eminim iOS'un tüm yeni özellikleri.

<

Popüler Mesajlar